Vakanties

SONY DSC

In Bourgondië ligt het natuurpark de Morvan, een schitterend heuvelachtig gebied, waar  schilderachtige dorpjes en kabbelende stroompjes vol forel elkaar afwisselen. Het heuvelachtige, ruige landschap is goeddeels bedekt met naald -en loofbossen. Het dichte woud van de Morvan ruikt naar struikgewas, natte bladeren, hars en sprokkelhout. In 1970 besloot men de Morvan uit te roepen tot beschermd gebied, het 2e regionaal natuurpark in Frankrijk . Het landschap is daardoor puur en ongerept gebleven.  Maar liefst 4000 km. wandelpaden, ruitertracks en fietsroutes doorkruisen het gebied. Je ontmoet marters, dassen, wilde zwijnen, vossen, herten, reeën en talloze roofvogels. Nu en dan kronkelt er een stroompje dwars over het pad. Als God ergens zou wonen is het in Bourgondië. Leven als God in Frankrijk doe je hier.

Maak met een groep van maximaal 10 personen kennis met deze prachtige streek in midden-Frankrijk op de, aan een bosrand gelegen 300 jaar oude boerderij met grote tuin, verschillende terrassen met vergezichten, grote woonkeuken, woonkamer en een bibliotheek (voor de rustige momenten).

Sportieve/actieve weken

O.a. raften, kajakken, suppen, wandelen, mountainbiken, en/of paardrijden. Gesloten groepen (bijv. vrienden of familiegroep).

Schilderweken

Een week schilderen/tekenen op de knusse boerderij met de gastvrijheid die daarbij hoort, o.l.v. Helene Tabben; een enthousiaste, bevlogen kunstenares/docente. Ze geeft uitleg over de materialen en manieren van schilderen en tekenen. o.a. schilderen met acrylverf, tekenen met potlood of krijt, werken met houtskool, aquarel, pastelkrijt, grafietstiften, conté en tempera. Helene Tabben is sterk in de persoonlijke benadering voor zowel de beginnende als de gevorderde cursist. Haar creatieve geest in combinatie met haar vakmanschap als docente zorgen er voor dat er werkelijk kunststukken gemaakt worden.

Aan het einde van de schilderweek organiseren de cursisten een “vernisage” (een expositie) op de boerderij waarbij het hele dorp voor uitgenodigd wordt. Onder het genot van een hapje en een drankje maakt dan de burgemeester van Chateau Chinon Campagne bekend welk werkstuk het meeste opvalt. De kosten voor deze week zijn: € 625,- all in.

in 2019 wordende de schildersweken aangeboden op:

28 juli t/m 4 aug. deze week is inmiddels vol.

11 t/m 18 aug. nog enkele plekken eschikbaar

Voor meer info: [email protected]

Cursus mentaal en fysiek weer gezond aan het werk

Opladen door ontladen in de Morvan!

Burn-out is beroepsziekte no 1. Één op de tien werknemers heeft last van stress. Stress hoeft niet slecht te zijn, je hebt dit vaak nodig om goed te kunnen presteren. Neem afstand van de hectiek in Nederland om  samen met coach Joke Kras van How2Change,  in een rustige natuurlijke omgeving,  actief met je stress om te leren gaan.

Cursusleider/trainer

Bent u zelf cursusleider of trainer? (bv. yoga, fotografie, muziek, creatief, golf, wandklimmen, Frans leren, architectuur, etc.) en zoekt u een rustige natuurlijke omgeving om met uw groep aan het werk te gaan? Als trainer bepaalt u het dagprogramma. In de vroege ochtend en/of avond kan ik i.o.m. u voor een meerwaarde van deze week zorgen.

  • Beginnen met een korte “vroege vogel-wandeling” in de bossen?
  • een tocht met gids door de Gorges de la Canche, een kloof met een overweldigende natuur?
  • Het bezoeken van de meer dan 2000 jaar oude stad Autun?
  • Verhalen vertellen rondom het zelfgemaakte kampvuur op de boerderij? De zon gaat onder, een glaasje wijn, een goed gesprek……
  • Het dineren op een kasteel?

Niets moet, maar ik wil samen met u, dat de cursisten een onvergetelijke week beleven. Als ik daar een kleine bijdrage aan kan leveren dan doe ik dat met veel plezier.

Wandelvakantie in de Morvan (open inschrijving)

Voor grote groepen (18-26 personen) organiseer ik samen met Sjaak van de Ende al jaren wandelvakanties in de Morvan. Verblijf in een hotel en we laten de deelnemers het mooiste van de Morvan zien. Plekken waar de gewone toerist niet komt. Prachtige natuur, verrassende ontmoetingenen bijzondere eetgelegenheden. Het wordt een week om nooit te vergeten.

de wandelweken worden georganiseerd op:

28 april t/m 4 mei

13 t/m 19 okt.

 

Kijk voor meer info op wandelenindemorvan.nl.